Μέτσοβο

Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Αβέρωφ Γκαλερί

Αβέρωφ Gallery

Το Ε. Αβέρωφ Gallery είναι ένα μουσείο μοντέρνας ελληνικής τέχνης. Αποτελείται από πίνακες, γλυπτά, σχέδια και χαρακτική Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα.
Ξενάγηση πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη 1 μ.μ.

Λαογραφικό μουσείο Μετσόβου

Το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου είναι ένα από τα πρώτα έργα που ίδρυσε ο Βαρόνος Μιχαήλ Τοσίτσας και ξεκίνησε την λειτουργία του από το 1955. Στεγάζεται στο ανακαινισμένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα – διάσημοι ευεργέτες του Μετσόβου- που ήταν αρχικά κατασκευασμένο το 1661.
Περπατώντας στο μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να αναβιώσουν την ατμόσφαιρα των περασμένων αιώνων, μαθαίνοντας πως οργανώθηκε και λειτουργούσε ένα αρχοντικό στο Μέτσοβο.

Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Λαογραφικό Μουσείο
Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Οινοποιείο Κατώγι

Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ

Το οινοποιείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την παραγωγή και εμφιάλωση. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και να απολαύσετε μια ξενάγηση, μια ξεχωριστή και πλούσια μύηση στον κόσμο του κρασιού, την ιστορία από το Κατώγι, την διαδικασία παραγωγής του κρασιού μας, καθώς επίσης και μια συναρπαστική ευκαιρία να θαυμάσετε την εκτεταμένη τέχνη των εγκαταστάσεων επιτόπου.
Το οινοποιείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Αβερώφειος Κήπος

Τα ψηλά δέντρα και η αειθαλής βλάστηση κυριαρχούν γύρω από το Μέτσοβο. Αυτό το πάρκο είναι ένας ακόμη ιδανικός προορισμός, όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν όλα τα διαφορετικά είδη δέντρων που φύονται στην Πίνδο. Εδώ θα βρείτε βελανιδιές, έλατα, δέντρα οξιάς, όπως επίσης και άλλα είδη φυτών και θάμνων της περιοχής. Μέσα στον κήπο υπάρχει επίσης παιδική χαρά και ο ναός του Αγίου Γεωργίου.

Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Αβερώφιος Κήπος
Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Αώος

Λίμνη Πηγών Αώου

Η Λίμνη Πηγών Αώου είναι μια όμορφη τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1350 μέτρων, στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου. Βρίσκεται στον νομό Ιωαννίνων και εκτείνεται εντός δύο εθνικών δρυμών, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου – Αώου. Χαρακτηρίζεται ως μια περιοχή πλούσιας φυσικής ομορφιάς. Η μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Πηγών Αώου – Βοβούσα – Βάλια Κάλντα είναι μία αξέχαστη εμπειρία.

Μουσείο Υδροκίνησης – Νεροτριβές

Το χωριό Ανθοχώρι βρίσκεται σε μικρή απόσταση, νοτιοδυτικά του Μετσόβου. Το χωριό διατρέχει το ρέμα Ρόνα, τα νερά του οποίου κατευθύνονται προς το βουνό Περιστέρι. Το ρέμα δίνει κίνηση στην νεροτριβή (έναν οικολογικό μηχανισμό πλύσης) μέσω του νερόμυλου και της ντριστέλας – το σύστημα των ξύλινων κόπανων που καθαρίζονταν οι μάλλινες κουβέρτες, φλοκάτες κ.λπ. Οι τρεις μονάδες έχουν αναστηλωθεί πλήρως και οι μηχανισμοί τους έχουν αντιγραφεί με πιστότητα, συγκροτώντας έτσι ένα μουσείο υδροκίνησης.

Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Μουσείο Υδροκίνησης
Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Μοναστήρι

Μονές Αγίου Νικόλα και Θεοτόκου

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα συγκεκριμένα μοναστήρια, ώστε να ανακαλύψετε την ιστορία τους. Οι ώρες επίσκεψης είναι συγκεκριμένες.

Λαογραφικό Μουσείο Τσανάκα

To Λαογραφικό Μουσείο Τσανάκα στεγάζεται στο παλαιό πέτρινο αρχοντικό οίκημα της οικογένειας Βενέτη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Αποτελεί μουσείο μετσοβίτικης – βλάχικης τέχνης του Μετσόβου.

Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Μουσείο Τσανάκα
Άρωμα Δρυός - Μέτσοβο Διβάνης Γκαλερί

Διβάνης Γκάλερι

Η γκαλερί Διβάνη ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της στο Μέτσοβο στις 31 Δεκεμβρίου 2011 και εξειδικεύεται σε οτιδήποτε σχετίζεται με παλιά ελληνική τέχνη, καθώς και με την ισλαμική τέχνη που σχετίζεται με την Οθωμανική αυτοκρατορία. Παλιότερα, ο Δημήτριος Διβάνης ήταν ανεξάρτητος εκπρόσωπος πολλών σημαντικών γκαλερί που συνεργαζόταν για αρμόδια θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες, είτε προωθώντας συγγενή αντικείμενα σε αυτές τις γκάλερι.

Play Video

Κοντινοί Προορισμοί

Κατά την διαμονή σας στο Μέτσοβο, βρίσκεστε στην καρδιά της Πίνδου, από όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και να δείτε όλα τα ξεχωριστά μέρη!

Φιλοξενία στην καρδιά του Μετσόβου

Social Media

Aroma Dryos - Spa & Eco Hotel © 2021

Κατασκευή & ΥποστήριξηΚατασκευή Website Ιωάννινα